desmo, E to ja juz wiem skad Ci oszczedni z jazdy o kropelce maja wyniki po 3.5l /100km No jakbym wlozyl takie kola to chyba osiagalne. Przy moich 205/55/16 nie da sie tyle zrobic, wiec przy 17" faktycznie moze palic wiecej o te 0,5l
desmo, E to ja juz wiem skad Ci oszczedni z jazdy o kropelce maja wyniki po 3.5l /100km No jakbym wlozyl takie kola to chyba osiagalne. Przy moich 205/55/16 nie da sie tyle zrobic, wiec przy 17" faktycznie moze palic wiecej o te 0,5l
Maicroft latem na jeszcze ori felgach 195/65/15 osiągałem wyniki w okolicy 6,2-6,4l/100km in city , obecnie na 225/45/17 wynik ten wygląda w okolicy 6,7-6,8l/100km , oba wyniki z włączoną klimatyzacją.
Nigdy nie byłem zwolennikiem jazdy na kropelce ale jeśli ktoś to lubi to cóż.......
jak artykuły sponsorowane co już coraz powszechniej zaczyna być stosowane
Tak ale takie artykuły muszą mieć i zwykle maja stosowną adnotację w rogu (w stylu: art. sponsorowany, promocja, tekst promocyjny itp). Inaczej redakcje nie chcą tego publikować -> ma to być taki kompromis między zwiekszeniem przychodów reklamowych a zachopwaniem niezależności dziennikarskiej. Inna sprawa, że te teksty bardzo często piszą firmom sami redaktorzy publikujący w piśmie :| . Kilka razy zauważyłem że adnotację o sponsoringu umieszczono na tle, tak by nie było dużego kontrastu, ale mimo wszystko cały czas taka uwaga była jednak zamieszczona. Ostatnio stosował to Fiat i ... Skoda (np. w Autoswiecie), Renault Laguna etc. Inna sprawa, że mało osób zwraca uwagę, że to ta sama reklama, tylko inaczej podana :roll:
Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy
Maicroft latem na jeszcze ori felgach 195/65/15 osiągałem wyniki w okolicy 6,2-6,4l/100km in city , obecnie na 225/45/17 wynik ten wygląda w okolicy 6,7-6,8l/100km , oba wyniki z włączoną klimatyzacją.
Nigdy nie byłem zwolennikiem jazdy na kropelce ale jeśli ktoś to lubi to cóż.......
I to jest realny wynik w spalaniu klimatyzacja robi swoje ,w gumach dużo zależy też od kształtu bierznika
mozna by się jeszcze pokusić o wyłączenie klimy , ale zaczyna się robić walka o kropelkę
I to jest największa głupota ,auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy. Nigdy nie martwię się obrotami i spalaniem kiedyś silnik ASV spalił mi średnio ponad 9 litrów .......ale zadowolenie z jazdy nie powtażalne :wink:
auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy
dokładnie tak ma być :diabelski_usmiech i nie zdażyło mi się przekroczyć 7,5l na trasie przy ostrym tempie :diabelski_usmiech
więc należy wziąć to pod uwagę przy podjęciu decyzji o zmianie kół na 17" :idea:
auto ma palić tyle ile musi aby przynosiło nam zadowolenie z jazdy
dokładnie tak ma być :diabelski_usmiech i nie zdażyło mi się przekroczyć 7,5l na trasie przy ostrym tempie :diabelski_usmiech
więc należy wziąć to pod uwagę przy podjęciu decyzji o zmianie kół na 17" :idea:
:kciukgora
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz